Dwulicowy Lampart
Tak, kolejny kawałek ciekawych zdjęć! Na tych zdjęciach widać, że lampart może być bardzo miły i bardzo niebezpieczne zwierzę. I jego zmiany nastroju następuje w ciągu kilku sekund!
To zdjęcie zostało zrobione przez Doug Allen, który w ciągu ostatnich kilku lat cieszy fotografowania przyrody. W tym czasie, fotograf był na Antarktydzie.
Oprócz filmowania ośnieżone połacie Antarktydy, Doug Allen obliczu podwodne. Już pod wodą w obiektywie fotografa jednocześnie hit pingwina i morze lamparta. Doug Allen miał czas na przemyślenie „jak słodkie!”, Ale po chwili było coś człowiek nie spodziewałem!
Patrząc na pierwszym zdjęciu, wydaje się, że pingwin i lampart morski tylko zainteresowany w wyglądzie osoby. Jednak, jak się okazuje, w jednej chwili, pantera jest bardziej zainteresowany pingwina ...
Złapany w sąsiedztwie uszczelnienia pingwin Lampart złapał piorun ruchu ptactwo! Po chwili pingwin był umarły, a tylko jedno zwierzę w ramie 8230;
„Przez ponad 35 lat byłem fotografowania zwierząt, a zdecydowana większość moich prac w taki czy inny sposób związany z Antarktydy i Oceanu Antarktycznego. W mojej pamięci wiele ciekawych spraw, ale to jest pierwszy raz, kiedy oglądałem. Chwilę temu lampart spokojnie popłynął przeszłości, a teraz jest już w pełnym posiłki pingwinów! „- wspomina Doug Allen.
Daily Mail zauważa, że Doug Allen można zobaczyć w serii BBC filmie "The Blue Planet" i "Frozen Planet" (Niebieska planeta planeta i mrożone, odpowiednio). Najnowsze zdjęcia, w tym zdjęcia z pingwinów i morskiego pantery, będą zawarte w książce „Frozen in Time”.
- Pingwin i niedźwiedź polarny
- Historia: Jak lampart został wypryskami?
- Wszystko o wymarłych zwierząt, jak lamparty Sumatran żyć?
- ... Pięć, idę szukać ...
- Gnu uratował ją od leopard cub
- Kansas City Zoo otwarte "Penguin Paradise"
- Urodził Memphis zoo Lampart cub
- Dwukolorowe homara
- Cub czarny lampart zaprzyjaźnił się z królika
- Młoda pantera mglista z Tampa zoo
- Twarzą w twarz ze śmiercią
- Małe lamparty Amur z Pragi zoo
- Uszczelnienie Leopard z przyjemnością stwarza dla fotografa
- Monachium Zoo Pingwin laska wprowadzony
- Nieoczekiwane spotkanie z jeżozwierz pantery