po.perhegrigh.ru

Stanowisko RKF o przyznaniu tytułów dla psów

Każda wystawa zwierząt, w tym psów, polega na przypisaniu wybitnych uczestników pewnych tytułów, których wysokość zależy od poziomu ekspozycji.

polozhenie RKF-O-provedenii-vystavok-sobak

Tytuły te obejmują „Champion Rosji”, „Młodzieżowy Champion Rosji”, „Grand Champion Rosji, RKF”, „”, „Federacja” i „Champion Champion Narodowego Klubu rasy.”

Aby uzyskać konkretny tytuł, pies musi spełniać pewne parametry lub mieć pewne dokumenty. Zbadajmy je szczegółowo.

Zasady rosyjskich psów

Na przykład, aby uzyskać tytuł „Champion Rosji” muszą spełniać co najmniej jedno z kryteriów:

• 6 mieć certyfikaty CAC, które otrzymano z 6 zwierząt sędziów;

• 4 posiada certyfikat CAC, które zostały uzyskane z 4 sędziów z jednego z tych certyfikatów powinien być przekazany do „Eurazji” - wystawa międzynarodowa;

• 1 mają certyfikat CAC, ale pies musi mieć dyplom mistrz FCI kraj członkowski otrzymał za granicą, zwłaszcza w Anglii i Stanach Zjednoczonych;

• mają 3 certyfikaty CAC, które zostały przyznane do trzech różnych sędziów, jak również 1 stopień młodego mistrza Rosji;

• 3 mają certyfikat CAC wydaną przez 3 sędziów i 1 dyplom lub Champion RKF.

Aby uzyskać tytuł „Młodzieżowy Champion Rosji” trzeba spełniać jedno z kryteriów:

• 4 SASYU ma certyfikat został wyróżniony zwierzęcia 4 sędziów;

• 3 posiadają certyfikat SASYU otrzymano z 3 sędziów, jeden z tych dokumentów, które mają być uzyskane w wystawie lub RKF rankingu Międzynarodowej wystawie;

• 2 mają certyfikat SASYU że pies został odebrany na Międzynarodowej wystawie „Eurazja”;

• SASYU mają 2 certyfikaty, które otrzymano z 2 sędziów i tytuł Junior Champion RKF lub NCP;

• SASYU mają 1 certyfikat, który jest uzupełniony dyplomem młodego mistrza kraju.

Tytuł „Grand Champion Rosji” Pies może być uzyskane jedynie w przypadku, gdy ma ona stopień i dyplom mistrza Champion RKF, rosyjski.

Rasy psów, które są częścią klasy robotniczej, koniecznie trzeba mieć międzynarodowy certyfikat, który ocenia jakość ich pracy.

tytuł "RKF" może dostać psa, który jest:

• 3 dyplom lub świadectwo mistrz federacji, który został przyznany jej przez 3 różnych federacji. To może być RFOP RFSS OANKOO lub RFLS;

• 1 certyfikat RKF, który został przyjęty w rankingu wystawowym RKF lub międzynarodowej wystawy.

Tytuł „Champion Federacji” Można spodziewać się, że pies ma certyfikat 4-kandydata do mistrzów federacji, wszystkie te dokumenty muszą być wystawione w 1federatsii. Ponadto, tytuł można uzyskać, jeśli pies ma jeden mistrz federacji certyfikat, który został przedstawiony do niej na Krajowej Wystawie.

Tytuł „Champion Klubu Narodowego rasy” (W skrócie - CHNKP) można dostać zwierzęcia, które wcześniej otrzymał certyfikat CCC 4 z 4 sędziów i certyfikat 2 KPK zwycięzcę, także od różnych sędziów. Posiadające certyfikat zwycięzcy 1 i 2 certyfikatem CCC NPC, pies może również oczekiwać, aby otrzymać ten tytuł.

CHNKP tytuł można otrzymać, jeśli pies jest młody mistrz NKP dyplom i dodatkowo - 2 Świadectwo CCC. Wszystkie te dokumenty muszą być przekazane do jej 3 różnych członków jury.

Zwierzęta, które otrzymały tytuł „Najlepszego Małe” lub „Najlepsza suka” na wystawie rangi CHK można również oczekiwać, aby otrzymać ten tytuł. To samo odnosi się do psów z młodej dyplom Champion z certyfikatami 2 CCC lub dyplom Młody Champion 1 certyfikatu NCP zwycięzcy.

Zasady obcego zwierzęcia

Wszystkie te opcje dotyczą psów zarejestrowanych w RKF. Są jednak pewne szczególne zasady dla zwierząt obcych, które nie posiadają rejestrację w RKF. psy obce - to te psy, które nie urodziły się w Rosji i nie są zarejestrowane w RKF.

Aby uzyskać tytuł Champion Rosji, konieczne jest posiadanie certyfikatu 1 CAC, który został otrzymany przez lub w międzynarodowych, krajowych lub wystawie, a AKC Champion cum państwem członkowskim, SCS, CS lub FCI.

Ten tytuł ma prawo do otrzymania obcego psa posiadającego certyfikat 2 CAC, którą otrzymała w Narodowym, regionalnym lub krajowym Wystawie.

I przypisywania Champion Rosji Młodzieżowy obcego psa musi mieć dwa certyfikaty CAC, które zostały otrzymane przez nią albo międzynarodowego lub krajowego lub Wszechrosyjskiego wystawy.

Uzyskanie tego tytułu ewentualnie w obecności psów niż jeden CAC certyfikatu. Oprócz dyplomu powinien być młody mistrz kraju, członek ACS ACS Trybunał Konstytucyjny lub FCI.

Należy pamiętać, że wszystkie te tytuły są potwierdzone w biurach RCF. W tym samym numerze zajmuje miejsce i bardzo stopnia.

Wszystkie z powyższych certyfikatów uzyskanych na wystawach zawsze powinny być opublikowane w specjalnym kalendarzu wystaw zatwierdzonych przez RKF.

Należy pamiętać, że tytuł jest przyznawany tylko do zwierząt, które mają rodowód. Nawiasem mówiąc, te genealogie musi być uznane RKF. W przeciwnym razie udział w wystawie jest po prostu bezsensowne.

Udostępnij w sieciach społecznościowych:

Podobne
Znani wystawach w EuropieZnani wystawach w Europie
Pokaż klas pies, warunki wystawienniczePokaż klas pies, warunki wystawiennicze
Jakość kocięta klasyfikacji (Show-, mosty, PET)Jakość kocięta klasyfikacji (Show-, mosty, PET)
Jamnik na wystawieJamnik na wystawie
Wystawa w EurazjiWystawa w Eurazji
Międzynarodowa Wystawa Kotów RasowychMiędzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych
Czy istnieje jakiś wystawa niespokrewnione kotów?Czy istnieje jakiś wystawa niespokrewnione kotów?
Wystawa kotów Maine CoonWystawa kotów Maine Coon
Pierwsza wystawa dla Ciebie i Twojego zwierzakaPierwsza wystawa dla Ciebie i Twojego zwierzaka
Wystawa kotów rasowychWystawa kotów rasowych
» » » Stanowisko RKF o przyznaniu tytułów dla psów