Zespoły edukacja pudel
Głównym elementem edukacji jest nauczenie do pudla przeprowadzić szkolenie podstawowe polecenia, powinien znać i wykonywać dobrze.
W celu osiągnięcia posłuszeństwa psa powinna być mocno, raz na zawsze, który z was jest liderem, i niech twoje zwierzę czuje, że plasuje się poniżej ciebie. Ponieważ zespoły produkcyjne czuły ton należy zastąpić bardziej władczy, a następnie urzędników. Jeśli są jasne zrozumienie tej zasady, dalsze szkolenie będzie znacznie łatwiejsze.
"Location!" Zespołu - Jest to pierwszy zespół, który musi znać swoje enkenok. Pracowała przez codziennie i staje się tak znane, że rzadko trzeba go powtarzać. Z tego zespołu, szczeniak powinien natychmiast udać się do miejsca swego.
„Do mnie!” Zespołu Ma to ogromne znaczenie w życiu psa. Uczenie się ten zespół powinien zrobić po upewnij się, że dobrze szczeniak nauczył się imię i polecenie „Place!” To jest związek między psem a właścicielem trzyma psa od niebezpieczeństwa infekcji, urazów. Komenda ta jest najbardziej przyjemny dla szczeniaka - Połącz się ze swoim ulubionym przyjmującego, pieszczoty, karmienie, spacery. Trzeba zrobić wszystko, aby ich wysiłek szczeniaka uruchomieniu tego polecenia szybko i energicznie do tego polecenia, od razu podszedł do ciebie. Komenda „do mnie!” Szczeniak powinien bezwarunkowo i lepiej nie stosować go niż służyć, a nie w celu osiągnięcia jego realizację.
Edukacja zespołu połączone często z karmieniem. Okliknuv szczeniak nazywany pieszczotliwie nazywają: „Do mnie!” I w tym samym czasie umieścić mu jedzenie. Gdy szczeniak jest stosowany do celów spożywczych, uprzejmie powtarzam: „Dla mnie,” W przyszłości, za każdym razem dając paszę zastosować polecenie „do mnie!” W między karmieniami ponownie delikatnie kiwać szczeniaka „Do mnie!”, Oferując mu kawałki smakołyków.
Nick, zespół „Place” i „Do mnie!” - to trzy zadania, które pudel szczeniak musi nauczyć się przed dwa miesiące życia. Kiedy szczenię było dwa miesiące i zacznie zachowywać się bardziej odpowiedzialnie i zgłosi się do właściciela, możliwe jest, aby trenować z zespołem, „Walk” i zakaz zespołu „Fuj!” Albo „nie można!”
Zespół „Walk” uczy się w słabo zaludnionych miejscu. Pudel szczeniak jest obniżony się ze smyczy, karmienie w tym zespole, „Walk!” Kiedy szczenię poczuje wolność i otbezhit zbyt daleko, zadzwoń do niego: „Do mnie” Stroke, dać delikatność i znowu z zespołem „Spacer” Po krótkim spacerze podzovite szczeniaka i przejść obok bez smyczy, a następnie umieścić na smyczy.
Zakazujące komenda „Fuj!” Albo „Nie możesz!” Jest używany do tłumienia różne wybryki zwierzęcia, podczas próby chłostać się na coś w ulicy (męty kostnych i innych przedmiotów), skok stopy na hoście lub innych osób. Team „Fuj!” Obsługiwałem ostry i groźny głos, wyrażając niezadowolenie z właścicielem. Czasami może to być trochę klapsa szczeniaka gałązka lub złożona gazeta.
Począwszy od 5 miesiąca życia, przejdź do podstawowych technik treningu. W tym wieku, pudel przeszkoleni do wykonywania poleceń, takich jak „siad”, „kłamstwo”, „Dalej!”, „Daj!”
Szkolenia te polecenia pudla zbudowany na tej samej zasadzie, co poprzednie. Tutaj jest to niezbędne do korzystania z już istniejącej przywiązanie do swego pana i leczyć. Na komendę „Heel” pies musi być na lewą nogę trenerem. Aby to zrobić, wziąć psa na krótkiej smyczy (20-30 cm) i umieścić ją na lewym boku, tak że ramię psa był przeciwny jego lewą nogę trenerem. Po rozpoczęciu ruchu, zawołać psa do przodu, zmuszając ją, by przejść obok jego lewej stopy. Jeśli wykonane prawidłowo, zespół psów w leczeniu, głaskać go i zachęcić słowo „dobry”
Aby wziąć udział w wystawach swoim pudle trzeba ćwiczyć pokazać dwa zespoły! «I» Pokaż mi swoje zęby! «» Pokaż! „Polecenie jest użyteczne i dla procesu cięcia.
Polecenie „show” Zacząć uczyć od 8 tygodnia życia. Szczeniak powinien być przyzwyczajony do stoiska tuż przy stole, a potem na ziemi. Pudel należy spojrzał w górę. Pomóż mu przez ręce, unosząc podbródek. Kończyny przednie powinny być proste, tylne kilka odsunął. Ogon powinien być skierowany pod kątem do góry, trzymaj go od dołu palcem. Chwaląc i zachęcając szczeniaka powtórzyć tę pozę do asymilacji. Przez 6 miesięcy szczeniak powinien tworzyć własne stoisko na polecenia „show!”
Zachęć psa spokojnie reagować na działania biegłego prawidłowo, bezpiecznie, zgodnie z ustalonym tempie, aby przejść wokół pierścienia i wykonywać polecenia. Właściciel nie zatrzymać, aby odwiedzić wystawę psów znać wszystkie wymagania i instrukcje.
Trenować drużynę „Pokaż swoje zęby!” Roślina szczeniaka pobliżu lewej stopy i wypowiedz polecenie. Połóż prawą dłoń od dołu i lewej górnej części lufy, trzymając szczęki są zamknięte z kciuki, przesunąć przednią wargę. Nos powinien być otwarty. Po obejrzeniu kęs i liczbę noży, przesuń wargę po bokach i zbadać zęby trzonowe. Po krótkim spustu migawki i zachęcić szczeniaka leczeniu. Badania przeprowadzono dentystyczne codziennie, stopniowo przynosząc tę technikę umiejętności.
- Jak nauczyć psa (puppy) Zespół „miejsce!”
- Jak nauczyć psa komendy „do mnie!” i "Walk!"
- Metody szkolenia psów
- Szkolenie mops
- Jakie cechy powinien instruktora szkolenia psów?
- Kilka sekretów o tym, jak podnieść pasterz
- Charakterystyka edukacji owczarka niemieckiego szczeniaka
- Odpowiednie szkolenie Labrador szczeniak: zasady interakcji z psem
- W „aportów!”
- „Kłamstwo!”
- „Ja”: wideo
- Husky szczeniak edukacja
- Szkolenie psa w domu
- Szkolenie szczeniaka. Komenda „siad”
- Szkolenie szczeniaka. Oświaty do pseudonimu, „ja”, „nie” i…
- Przyzwyczaić psa chodzić obok
- Jaki jest ogólny przebieg szkolenia psów (OKD)?
- Psy self-szkoleniowe
- Pudel - opis rasy i charakteru, strzyżenie, grooming, wystawy, zdrowie, szkolenia i zdjęcia
- Psy self-szkoleniowe
- Psy self-szkoleniowe